Vår service/vår garanti.

Överlägsen service är guld värd.
Vår tekniskt väl utbildade personal är nästan alltid tillhands. På telefon, på något av våra kontor eller direkt från din webbplats.

Vi pratar, svenska, tyska, engelska och polska.

De flesta av våra produkter är enkla att installera men emellanåt måste lokala anpassningar göras och då är det bra att ha en professionell ” inbyggare”  tillgänglig.
Physitron AB genomför inga egna installationer utan vi använder oss av lokala installatörer som alla är utbildade av oss. Kontakta oss för mer info.
Naturligvis bistår vi dig med både råd och rön före, under och efter installationen.

Om du vill kontakta oss för prisuppgifter måste vi veta

a)    Motortyp, årsmodell.

b)    Motorns storlek i både KW och ccm ( displacement).

c)    Ditt krav på avgasrening. Det kan variera rejält i Skandinavien då det finns inga enhetliga lagregler så det är bra om du vet något som vi inte vet.

Om du vill kontakta oss i reklamationsärende måste du ha kundnummer och gärna fakturanummer tillhands.
Vi tillämpar 12 månaders eller 2000 timmars material och funktions garanti. Det intervallet som inträffar först upphäver garantin.

Om din installation är utrustad med en datalogger vill vi gärna att du skickar in de data som lagrats i controlboxen och som laddas ned automatiskt till din dator.

när du ansluter kabeln(den du fick med dig i leveransen). Skicka den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.